Trendy kabelky podzim-zima 2011/2012

Tuto sezónu jsou in kabelky klasického vzhledu okořeněné špetkou retra, ve výrazných barvách i tlumených přírodních odstínech, z hladké kůže, hřejivých kožíšků i hravého plyše. Velmi módní jsou rovněž kabelky neotřelých tvarů a barev s extragavantním, nepřehlédnutelným zdobením. Návrat hlásí také minikabelky, do kterých se vám sotva vejde rtěnka.

img

Colour blocking, hadí kůže, lady kabelka či minikabelka - který trend letos zaujal vás? 

Kůže exotických zvířat

zoom Zvětšit

Letí plazí, krokodýlí i leopardí kůže na kabelkách

Krokodýlí, hadí, leopardí a podobné exotické kůže jsou evergreenem, který ani letos nemůže chybět mezi top trendy. Kabelky zdobené pravou i umělou exotickou kůží byly k vidění na všech důležitých přehlídkách. Značka Chloé předvedla tento trend v lehce morbidní podobě, když krokodýlí kabelku ozdobila hadí kůží i s hlavou. Kabelku z hadí kůže předvedla i značka Fendi, klasického vzhledu se držel Christian Dior a Prada. Netradiční pojetí zvolila značka DKNY - předvedla plazí kabelku ve sladce růžovém odstínu. V módě se stále zuby nehty drží i tisíckrát ohrané leopardí potisky, které jsme mohly obdivovat třeba na kabelkách značek DKNY a Jimmy Choo.


 „Colour blocking“ 

zoom Zvětšit

Míchání výrazných barev je i letos trendy

Populární styl míchání barev neboli „colour blocking“ se rozhodně nechystá do důchodu, a tak se letos objevuje i na kabelkách. Velmi in jsou hřejivé retro odstíny 60tých a 70tých let, na kabelkách se mísí dvě, tři, nebo i čtyři barvy, jak jsme mohly vidět třeba u značky Chloé. Pokud i vy fandíte vintage stylu veselých 60tých let, poohlédněte se tuto sezónu po kabelce, která kombinuje teplé barvy, jako je hořčicová s oranžově červenou, které předvedly modelky na přehlídkách Jil Sander nebo DKNY. Tlumené kombinace podobných odstínů jako khaki zelená či hnědo vínová zvolili návrháři značky Fendi a vytvořili stylové kabelky ve velmi příjemných a přirozených barvách. 


Výrazná textura

zoom Zvětšit

Zateplete si na zimu svou kabelku i vy. 

I kabelky potřebují na zimu zateplit, mysleli si světoví návrháři při vytváření kabelek obalených chlupatými kožíšky, huňatými beránky či přítulným plyšem. Huňaté kabelky u Emporio Armani hýřily jasnými hravými barvami, oproti tomu DKNY, Emilio Pucci, Alexander McQueen a Miu Miu se držely tlumené palety přírodních odstínů hřejivých kožešin. Donna Karan zateplila elegantní kabelku světlým beránkem a Michael Kors a Marc Jacobs zavzpomínali na dětství plné plyšových medvídků a své kabelky ozdobily mazlivým plyšem. Netradiční romantickou texturu v podobě poupátek růží si vybral Giorgio Armani.


 „Lady“ kabelka

zoom Zvětšit

Klasické elegantní kabelky nikdy z módy nevyjdou.

Klasické elegantní „lady“ kabelky jsou obvykle relativně malé, pevné, v tlumených barvách z hladké kůže a v jednoduchých tvarech bez okázalého zdobení. Dalším poznávacím znamením je krátké ucho, která nedovoluje přehození kabelky přes rameno, tyto kabelky se nosí v ruce nebo na předloktí. Tento typ kabelek nikdy nevychází z módy, a tak je ani letos většina módních návrhářů neopomněla zařadit do svých kolekcí. Velmi povedenou „lady“ kabelku v retro stylu 60tých let předvedla značka Burberry Prorsum, klasičtějšího pojetí se držely značky Donna Karan a Givenchy. Návrháři módní značky Mulberry zase ukázali, že ani pravá dáma se nemusí bát výrazných barev, a vytasili se s jednoduchou kabelkou v odvážném tyrkysovém odstínu. 


Kabelky „podívej se na mě“ 

zoom Zvětšit

Pořiďte si kabelku, kterou nikdo nepřehlédne.

Oproti klasickým nevtíravým kabelkám jsou letos velmi v kurzu extravagantní kabelky, které nutí k pozornosti – ať už kladné nebo záporné. Takové kabelky mohou hraničit až s kýčem, přesto se mezi designerskými kousky letos objevily originální, neotřelé a přesto vkusné modely. Mini kabelka Paco Rabanne poutá pozornost nejen svým vzhledem, ale také zvukem, který zajisté vydává, když o sebe začne cinkat přehršel kovových přívěsků. Na metalickou zář vsadily i značky Dolce & Gabbana nebo Stella McCartney, zlaté šupiny pro štěstí zase září na kabelce od Giorgio Armani. Infantilní kabelka se zimními motivy od Longchamp má také něco do sebe. Výrazné zdobení třpytivými kamínky se nejlépe uplatní na psaníčkách, své o tom vědí i u Alexander McQueen nebo Jimmy Choo.


Psaníčka a minikabelky

zoom Zvětšit

Psaníčka a minikabelky patří tuto sezónu mezi top trendy

Psaníčka se drží na předních místech mezi kabelkami již delší dobu, ale minikabelky zaznamenávají svůj velký comeback právě tuto sezónu. Minikabelky se od klasických psaníček liší tím, že vypadají spíše jako peněženky s malým ouškem na ruku a dají se využít i k dennímu nošení. Působivá psaníčka ve vintage stylu nabídla značka Burberry Prorsum, střízlivého elegantního stylu se drželi u Bvlgari. Veselé minikabelky inspirované 70tými léty byly k vidění u Dolce & Gabbana a Miu Miu, malá kulatá černá kabelka zdobená třpytivou černou růží od Chanel zase nezapřela nadčasový styl slavné zakladatelky této světoznámé značky Coco Chanel.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.